Harrels blinkt uit in gastvrijheid

Lelystad - Corinne Groenenberg strijkt deze zomer namens FlevoPost neer op Lelystadse terrassen om ze te testen. Deze keer zat ze bij Harrels in 't Lelycentre.

Het waait flink. Geen terrassenweer. Behalve als je een overdekt terras opzoekt. Harrels is een horecagelegenheid waar gastvrijheid centraal staat… en dat merk je.

Keuzestress

We bestellen een kopje thee en een spa rood en bladeren door de lunchkaart. Je zou er bijna keuzestress van krijgen… wat veel verschillende soepen, pannenkoeken, tosti’s, salades, broodjes en sandwiches. Desondanks is de keuze snel gemaakt. Mijn tafelgenoot gaat voor de tonijnsalade en ik kies -zoals tijdens iedere terrassentest- wat de serveerster me aanbeveelt. Ik hoef er dit keer niet om te vragen, want vrijwel direct vertelt ze dat de tip van de dag het broodje kaas, rosbief en marmelade is. ‘Die wil ik graag!’, zeg ik enthousiast.

Relaxte sfeer

De sfeer is goed. Het is druk op het terras en ook binnen is meer dan de helft van de tafeltjes bezet. Een meneer leest een krantje, twee dames drinken een glaasje witte wijn en aan de tafeltjes naast ons genieten mensen van hun lunch. Winkelend publiek loopt langs de tafeltjes. Een relaxte sfeer!

Van de brand die tijdens oud en nieuw in het winkelcentrum woedde is niks meer te zien. De ramen van het uitgebrande pand zijn netjes bestickerd en Harrels heeft mooie nieuwe stoelen en parasols aangeschaft.

Smaakvol

De lunch arriveert. Een lekkere tonijnsalade met een eitje, tomaat, komkommer, olijven en knapperige broodjes. Mijn tafelgenoot keurt hem goed. Mijn broodje is warm en de dikke plakken kaas zijn smaakvol. Maar waar is de rosbief eigenlijk? We vragen het aan de serveerster, die bekent dat ze de tip van de dag per ongeluk een eigen twist heeft gegeven. ‘De rosbief hoort er eigenlijk helemaal niet bij, maar ik kom je gelijk een paar plakjes brengen’, verontschuldigt ze zich.

Met of zonder rosbief, het broodje is lekker. En de manier waarop ze het oplost is prima. De bediening is overigens sowieso goed. Ze zijn enthousiast, razendsnel en zorgen ervoor dat je je welkom voelt. Een aanrader dus!

Lunch: 8
Sfeer: 7,5
Bediening: 9