Je even ‘oud’ voelen op Meerpaaldagen

Dronten - Tijdens de Meerpaaldagen in Dronten wil iedereen zich lekker jong voelen. Op de braderie kun je je juist even ‘oud’ voelen. Of ervaren wat er allemaal mogelijk is met een lichamelijke beperking.

Zorgorganisatie Coloriet maakt dit zaterdag 12 augustus mogelijk met 'Gert', een ouderdomssimulatie-pak. Coloriet haakt in op het festivalgebeuren. Hoe is het bijvoorbeeld om met een minder goede handfunctie toch een taartje te eten? Dat ervaren de eerste 25 deelnemers. Of hoe schenk je de inhoud van een bier- of colaflesje over? De zorgorganisatie neemt verder brillen mee die een oogaandoening simuleren. Wat zie je dan van een act van het Stratenfestival? Je kunt ook testen waarom het belangrijk is om oordoppen te dragen bij live muziek.  

Opbrengst kraam voor activiteiten ouderen

De medewerkers van Coloriet willen uitdragen dat het leven van jou is. Er is veel mogelijk ook al ben je jong of oud met een blessure of beperking en heb je misschien zorg, advies, een behandeling of hulpmiddelen nodig. Dat kan thuis of elders zoals bij Coloriet de Regenboog. Dat ervaren ook dit jaar weer diverse bewoners van het woonzorgcentrum, die dankzij vrijwilligers naar de seniorenmiddag van de Meerpaaldagen kunnen. Om meer uitjes en optredens voor hen te kunnen organiseren, verkopen vrijwilligers cadeautjes op de braderie. Die zijn door de bewoners en bezoekers van Coloriet dagcentrum De Boog en Het Pluspunt in Swifterbant gemaakt tijdens welzijnsactiviteiten.