Stationsplein
Door Kees Bakker

Actie voor behoud SGL volop gaande

Lelystad - De discussie over de Scholengemeenschap Lelystad, de SGL, wordt al volop gevoerd. Dat werd-ie al voordat er een besluit was genomen een nieuwe campus te bouwen voor de nieuwe scholen voor voortgezet onderwijs.

En hoewel dat nog even duurt, woedt nu al de discussie over een mogelijke herbestemming voor het gebouw.

Het is een school die veel gevoelens losmaakt. Ook bij leerlingen die er niet zo'n geweldige tijd hebben gehad. Het is toch op z'n minst opvallend dat niemand zich verzet tegen de sloop van Arcus en Rietlanden, maar de SGL sterke gevoelens oproept. Ik snap het wel. Het was en is een bijzondere school. De geschiedenis is bijzonder, het idee erachter was bijzonder. Ik heb er niet op gezeten, maar kreeg er wel mee te maken toen wij als krant jonge schrijvers zochten voor onze jongerenpagina. De SGL was daar hofleverancier voor en dat was geen toeval.

Ik vind ook dat op z'n minst een deel van de school behouden moet blijven. Tegelijkertijd vind ik dat er dan ook een goede bestemming voor moet zijn. Maar ook Broedplaats 't Lapp heeft haar oog er al op laten vallen. Dus misschien komt dat ook wel goed.

Lees meer in het dossier: Scholenfusie Arcus, SGL en Rietlanden