Eerste bewoners nieuwbouwwoningen Rigastraat in Lelystad krijgen sleutel

Lelystad - Het is hun eerste koopwoning, die aan de Rigastraat in Lelystad. Sharwankumar Mangroe en Ansala Rampadarath kregen uit handen van ontwikkelaar en bouwer Plegt-Vos de sleutel van hun nieuwe huis.

Project 'Diagonale'

Dat huis staat in de wijk HanzePark. Wethouder Jop Fackeldey van Wonen heette het echtpaar en hun kinderen Stefano en Shiven welkom in Lelystad. Met de oplevering van de laatste elf woningen rondt bouwer/ontwikkelaar Plegt-Vos de werkzaamheden aan project ‘Diagonale’ in HanzePark af. Daarmee heeft de Rigastraat een aaneengesloten woonbebouwing gekregen in de voor de wijk zo kenmerkende stedenbouwkundige stijl van architect Dudok. De woningen zijn voorzien van allerlei extra’s, zoals vloerverwarming op de twee woonlagen, een luxe keuken met inbouwapparatuur, luxe sanitair en zonnepanelen.

Bewuste keuze

Sharwankumar Mangroe en Ansala Rampadarath hebben een bewuste keuze voor Lelystad gemaakt en laten Stefano en Shiven graag hier opgroeien. Ansala is afkomstig uit Suriname. Zij leerden elkaar daar kennen toen Sharwankumar er op vakantie was. De vonk sprong over; zij trouwden er en hij nam haar mee Lelystad, waar zij de verplichte inburgeringscursus volgde. Sharwankumar is zelf opgegroeid in Lelystad, maar hij verhuisde in 2004 met Ansala naar Almere.

Fijne stad om te wonen

‘Ik heb hier de basisschool en de middelbare school doorlopen en een opleiding aan het ROC gevolgd. Ik ken de stad – mijn ouders wonen er nog steeds- en weet dat het een fijne stad is om te wonen. Juist ook voor opgroeiende kinderen. Met deze woning in HanzePark wonen we niet alleen dichtbij het stadscentrum; op loopafstand bevindt zich ook de school voor Stefano en Shiven,’ aldus Sharwankumar en Ansala. Voor zijn werk gaat hij naar het op 5 minuten loopafstand liggende station en is met de trein in no-time in Amsterdam.  

Trots

Uit handen van bedrijfsleider Erik Vijfschaft en uitvoerder Erik Andeweg van Plegt-Vos kregen ze de sleutel van hun nieuwe huis overhandigd. Wethouder Jop Fackeldey feliciteerde hen met hun aankoop en voorspelde hen veel woongenot. Naast bloemen was er het speciale informatiepakket dat alle nieuwkomers in de gemeente Lelystad krijgen. Bovendien kregen ze de stadsspeld met het voor promotionele doeleinden ontwikkelde beeldmerk. Lelystedelingen laten met het dragen van de speld zien trots op hun stad te zijn. ‘Ik hoop en verwacht dat jullie straks net zulke trotse inwoners op deze stad zullen zijn als ik en vele anderen met mij,’ aldus de wethouder.