Taartjes voor Lelystad laat kinderen zich speciaal voelen

Lelystad - Taartjes voor Lelystad verzorgt verjaardagstaarten voor kinderen van gezinnen die gebruik maken van de voedselbank.

'In 2013 begonnen wij met een idee. Maar alleen aan een idee heb je niet veel! Dan moet je nog de middelen hebben om aan de slag te kunnen', vertelt Monique Raad, secretaris van Stichting Taartjes voor Lelystad. 'In ons geval waren dat producten die je nodig hebt voor het maken van taarten.' Gelukkig kwamen de initiatiefnemers van Taartjes voor Lelystad er al snel achter dat er meerdere partijen waren die hierin een bijdrage wilden leveren.

'Elk kind verdient een taart'

In Lelystad zijn er veel gezinnen die gebruik moeten maken van de voedselbank. Helaas is er voor deze gezinnen vaak geen budget voor een verjaardagstaart. 'En daar komen wij om de hoek kijken! Elk kind verdient toch een verjaardagstaart?'

Taartjes voor Lelystad ontvangt maandelijks van Voedselbank de Korenaar een lijst met jarigen in de leeftijd van 1 tot en met 12 jaar. 'Wij verdelen deze lijst onder de 30 vrijwilligers die voor ons bakken en decoreren. Vervolgens wordt er op basis van leeftijd en geslacht een leuke taart gemaakt', legt Monique uit.

150 taarten per jaar

Per jaar bakt de stichting ruim 150 taarten. 'Dit zijn heel wat eieren en pakken taartmix. Gelukkig krijgen wij hulp van een aantal bedrijven en organisaties', vertelt Monique. 'Diverse lokale supermarkten doneren producten. Ook ontvangen wij van Bakwinkel Almere en Stertaarten materialen. Stichting Welzijn Lelystad stelt ruimte ter beschikking en voorziet ons van taartdozen. Zo komen wij best een eind!'

Daarnaast staat de stichting ook regelmatig op evenementen om zelfgemaakte cupcakes te verkopen. De opbrengst van deze cupcakes gaat vervolgens weer naar de spaarpot voor de taarten. 'Het aantal te bakken taarten stijgt per jaar. Wij zijn daarom ook altijd blij met nieuwe vrijwilligers en donaties. Alle beetjes helpen en samen komen we er wel,' besluit Monique.

Kijk hier voor meer informatie.