Boek 'Noordoostpolder 75 jaar droog' verschijnt in september

Emmeloord - De Stichting Canon De Noordoostpolder heeft de laatste maanden hard gewerkt aan een bijzondere en gelimiteerde uitgave in de vorm van een boek over 'Noordoostpolder 75 jaar droog'. Het boek verschijnt op 8 september.

Op 9 september 1942, midden in de oorlogsjaren, viel de Noordoostpolder droog. Op 9 september 2017 wordt dit feit gevierd. Dan is het 75 jaar geleden dat deze belangrijke en vruchtbare grond, maar liefst 48.000 hectare, beschikbaar is gekomen.

(De tekst gaat verder na de foto)

 

Vol in ontwikkeling gekomen

Nu, 75 jaar later, is de Noordoostpolder in alle opzichten vol in ontwikkeling gekomen. De grootste gemeente in oppervlakte heeft qua inrichting, bewoning en leefbaarheid een metamorfose ondergaan. Daarom heeft de stichting Canon De Noordoostpolder een speciaal boek over deze ontwikkeling samengesteld.

150 Bijzondere foto's

Het boek geeft een terugblik over 75 jaar geschiedenis, samengevat in 150 bijzondere foto’s met bijschriften. De foto’s zijn in meerdere opzichten uniek. Met name omdat ze een bijzondere inkijk geven in de ontwikkeling van de polder en de jaren na de drooglegging.

(De tekst gaat verder na de foto)

 

Alle dorpen zijn vertegenwoordigd

De Stichting Canon de Noordoostpolder heeft gezocht naar een evenwichtige presentatie. Dat betekent dat niet alleen de Noordoostpolder als ‘geheel’, maar ook alle dorpen - naast Emmeloord - vertegenwoordigd zijn in het boek. Het boek is vanaf 8 september verkrijgbaar bij boekhandel Marsman en ook te bestellen op de website van de Stichting de Canon De Noordoostpolder.

Dankzij een bijdrage van de gemeente Noordoostpolder kan de stichting het boek aanbieden voor een voorintekenprijs van 7,50 euro tot 1 november. Daarna kost het boek 12,50 euro. Wie zeker wil zijn van een exemplaar van deze bijzondere uitgave kan voorinschrijven op de website de Canon De Noordoostpolder of bestellen bij boekhandel Marsman.