Dunkirk gaat in première (trailer)

Urk - De grote Hollywoodfilm Dunkirk van regisseur Christopher Nolan gaat donderdag dan eindelijk in première. Urk speelde een belangrijke rol in de opnames van deze film, daar wordt hij dan ook vol spanning afgewacht.

Voorproefje op haventerrein

Woensdag geeft filmmaatschappij Warner Bros op het Urker haventerrein alvast een voorproefje met de Dunkirk Prologue Experience. Het publiek is welkom van 14.00 tot 20.00 uur. De entree is gratis, reserveren kan niet.

(Lees hierna verder)

In de ban van de filmopnames

Vorig jaar zomer was het vissersdorp helemaal in de ban van de filmopnames, waar grote sterren als Harry Styles bij betrokken waren. Grote delen van de haven waren wekenlang afgezet met geblindeerde hekken, om pottenkijkers te weren.

De spectaculaire opnames op het IJsselmeer en ook op akkers in de Noordoostpolder hielden de gemoederen flink bezig. En nu, een jaar na dato, is het dan eindelijk zover. Vorige week was de wereldpremière van Dunkirk, vanaf donderdag is de film in alle bioscopen te zien.

De grote filmbeoordelaar IMDB geeft de oorlogsfilm in ieder geval een dikke 9,6/10. Dunkirk gaat over geallieerde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog die op het strand worden omringd door de vijand.

De grote vraag in deze regio is natuurlijk: hoeveel van Urk en de Noordoostpolder is er te herkennen in de kaskraker?