Maïsdoolhof staat in het teken van 75 jaar drooglegging

Nagele - Naast Gastvrij Schokland, op het perceel van Adriaan en Gonny Vos is ook dit jaar weer een maisdoolhof gemaakt. In dit bijzondere jubileumjaar voor de Noordoostpolder - 75 jaar droog - is er deze keer gekozen voor een wat andere opzet.

Letterlabyrint

De doolhof is dit jaar in de vorm van een letterlabyrint opgezet en bestaat uit twee delen. Deze delen zijn ook afzonderlijk van elkaar te lopen om het ook voor de kleinere kinderen toegankelijk te maken. De beide ingangen worden met vlaggen aangegeven.

Wanneer je beide delen loopt en alle letters weet te vinden, kun je de geheime tekst ontdekken die ook dit jaar weer in het maïs verborgen zit.

Vincent van Gogh zonnebloemveld

Daarnaast is er door Bert en Jantje Oldenbeuving, in navolging van Het Mondriaan tulpenveld tijdens het Tulpenfestival, een prachtig Vincent van Gogh zonnebloemenveld ingezaaid. Deze zal binnenkort in volle bloei komen.

En voor één van de maïsvelden is een prachtige akkerrand ingezaaid die nu reeds voor een mooie kleurenpracht zorgt. Claude Monet, eveneens een tijdgenoot van Van Gogh en Mondriaan, zou het met liefde hebben geschilderd.

(De tekst gaat verder na de foto)

 

Samenwerking bewoners

De maïsdoolhof en zijn prachtige omgeving zijn tot stand gekomen door een mooie samenwerking tussen verschillende bewoners die het ook gedurende het seizoen zullen blijven verzorgen.

De doolhof naast Gastvrij Schokland aan de Oud Emmeloorderweg 14 bij Nagele is vrij toegankelijk. Wel hangt er aan het begin van het pad een busje waar men een vrijwillige bijdrage in mag doen om de oogstschade, die ontstaat door het in-maaien van de doolhof, enigszins te compenseren.