Strodorp vol buitenzinnige activiteiten tijdens Eventing Emmeloord

Bant - De paardensportliefhebber kan zaterdag zijn hart ophalen tijdens Eventing Emmeloord in het Kuinderbos. In het strodorp valt ook van alles te beleven tijdens Eventing BuitenZinnig.

Het strodorp bestaat uit 25 marktkramen, een aantal foodtrucks, maar ook cateraar Slump biedt een hapje en een drankje.

De Cross Country kan vanaf het strodorp goed worden gevolgd. Ook zijn er activiteiten zoals een natuurlijke klimwand, een kabouterpad en diverse demonstraties. Zo is er een opstelling te zien van oude tractoren en landbouwmachines, een knipoog naar de Noordoostpolder 75 jaar droog. Of demonstraties van jachthondenproeven, schaapscheren en touwtrekken.

Later op de middag is er een veiling van 30 schilderijen die de maand ervoor gemaakt zijn in het Kuinderbos. Hiervoor is veilingmeester Gilbert Bastiaansen aanwezig. Als afsluiter is er een touwtrekdemonstratie en een kleine wedstrijd.

Zandsculpturen

In acht grote kuubskisten wordt de drooglegging van de polder verbeeld in het kader van 75 jaar Noordoostpolder. In de eerste kuubskist op de route is de landkaart van de Noordoostpolder te zien, gemaakt door Jeroen Advocaat (foto).

Living by nature

Living by nature laat de bezoekers van het strodorp kennismaken met diverse producten uit de natuur. Er zijn diverse workshops te volgen.

Langs het parcours

Langs de route van het paardensportevenement staan foodtrucks. Met vier menwagens, een paardentram of te voet komt men bij het startpunt van de 4x4 Landrover trial. Deze rit gaat over heuvels, door water, kortom een ruig parcours.

Al deze activiteiten kosten niets als men eenmaal op het terrein is met parkeertoegang.

Eventing BuitenZinning vindt plaats op zaterdag 15 juli van 10.00 tot 19.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid.