Overeenkomsten procesbegeleiding asbestdaken ondertekend

Lelystad - In de Kluswinkel in Lelystad zijn woensdag 5 juli twee overeenkomsten getekend met betrekking tot procesbegeleiding voor de verwijdering van asbestdaken.

De ene overeenkomst is getekend door wethouder John van den Heuvel en Onno Vermooten, directeur Werkbedrijf Lelystad (WBL) inzake de opdracht van de gemeente aan het WBL om de collectieven te helpen bij het selecteren en inhuren van een procesbegeleider.

Ondersteuning

In de tweede overeenkomst is vastgelegd welke ondersteuning WBL biedt aan het Platform Asbestdaken Lelystad (PAL) en is ondertekend door Onno Vermooten en Paul Stortelder, voorzitter van het PAL.

Inhoudelijk verantwoordelijk

De gemeente vindt het belangrijk dat woningeigenaren procesbegeleiding krijgen bij de verwijdering van het asbestdak van hun woning, maar zodanig dat de eigenaar inhoudelijk verantwoordelijk blijft voor de keuzes die hij maakt. De oplossing is gevonden door het Werkbedrijf Lelystad een ondersteunende rol te geven bij het selecteren en contracteren van een procesbegeleider. Het WBL vindt een goede samenwerking met het PAL belangrijk om deze opdracht goed in te vullen. Daarnaast biedt WBL de Kluswinkel aan het Rode Klif aan als een frontoffice waar men terecht kan voor vragen of informatie. Het WBL en het PAL verwachten kort na de zomer een procesbegeleider te kunnen contracteren.