Wolkentheater speelt voorstelling in AZC Luttelgeest

Luttelgeest - Het rondreizend openlucht circusfestival van stichting Wolkentheater speelt zaterdag 22 juli om 15.00 uur bij AZC Luttelgeest.

Voorstelllingen voor vluchtelingenkinderen

Al bijna 25 jaar speelt het Wolkentheater voorstellingen voor vluchtelingenkinderen en omwonenden van asiezoekerscentra. Deze zomer verwelkomt de stichting de 100.000e bezoeker.
Kinderen nemen deel aan diverse workshops en wonen een voorstelling van Wolkentheater bij. Er wordt gecommuniceerd met gebaren, bewegingen en muziek zodat het toegankelijk is voor alle kinderen.

Uit beslommeringen halen

De optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen.
Oprichter Adrijan Siniša Rakić van de stichting, vluchteling uit voormalig Joegoslavië, ondervond in 1992 dat de sober ingerichte AZC ‘s wel wat persoonlijke aandacht en positiviteit kunnen gebruiken. Hij wijdde vanaf dat moment zijn leven aan het helpen van vluchtelingenkinderen door ze via theater te steunen en kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes. Het gezelschap bestaat uit theaterdocenten, acteurs, poppenspelers, clowns, musici en anderen uit de theaterwereld.