Gemeente Dronten wil studenten naar campus trekken

Dronten - Met een flesje bier trapte wethouder Nico Verlaan onlangs de bouw van vijftig nieuwe studentenkamers op de campus van Aeres Hogeschool Dronten af.

Het aantal studenten dat kiest voor Aeres Hogeschool Dronten groeit sterk, daarmee is er ook een groeiende vraag naar kamers in Dronten. Momenteel wonen veel studenten in Dronten, naast dat er enkele honderden studenten op de campus wonen. Door meer huisvesting op de campus aan te bieden wil de gemeente Dronten studenten verleiden om daar te gaan wonen. Verlaan kondigde tevens aan dat deze week de vergunning is verleend voor de bouw van nog 35 extra kamers op hetzelfde terrein. Deze woningen worden naar verwachting in december opgeleverd.

Industrieel bouwen

Oost Flevoland Woondiensten (OFW) bouwt in samenwerking met aannemer Ballast Nedam en architect Brink-Fleer tien zogenaamde IQ-woningen met daarin vijftig studentenkamers. Het gaat hierbij om voorgefabriceerde woningen. Deze huizen worden in een fabriek gemaakt en op de locatie in elkaar gezet. Het bouwtraject wordt industrieel bouwen genoemd; een technisch zeer vernieuwend concept.

Opgeleverd in augustus

De 50 kamers worden in augustus opgeleverd. De 35 aanvullende kamers worden op dezelfde wijze gebouwd. Na toevoeging van deze woningen op de campus, vormen de studentenwoningen ook stedenbouwkundig een geheel.