Stationsplein
Door Kees Bakker

Dom of een politieke plaagstoot?

Dronten - Op het Havenplein is zaterdag de tweede editie van het Havenpleinfestival gehouden. Een sympathiek festival, voor het goede doel. Leuk, en het brengt een beetje leven in de brouwerij. Zou je zeggen.

Maar politiek leidde het tot vragen van D66.  'Als het Meerpaalplein het " kloppend evenementenhart van Dronten " is, waarom worden er dan nog evenementen georganiseerd binnen het winkelcentrum?' wilde men weten.

Daar klinkt toch de stellingname in door dat alles wat er nu nog gebeurt voortaan op het Meerpaalplein moet plaatsvinden. Vreemd. Ten eerste zit er op het Havenplein een zeer betrokken en actieve horeca-ondernemer. Wrang, als die te horen krijgt dat het leuk is dat hij dingen organiseert, maar dan wel op het Meerpaalplein.

Zou het volgens D66 ook betekenen dat er nu niets in het winkelcentrum georganiseerd kan worden? Geen biologische streekmarkt, geen optreden, niets? Nou, gefeliciteerd Stadscentrum Suydersee! Mocht je nog wat leuke ideeën hebben voor een levendig centrum: ga ermee naar het Meerpaalplein. Dat is het kloppende hart.

Laten we het er maar op houden dat D66 of niet zo heel goed heeft nagedacht, of nog even een politiek plaagstootje wilden uitdelen. Zij waren namelijk tegen de herinrichting van het Meerpaalplein.

Lees ook: Dansen op het Havenplein