Lelykracht houdt 'grootste Stop Met Roken-actie van Lelystad'

Lelystad - Lelykracht roept alle rokers van Lelystad op om zich maandag 19 juni in Atolplaza of dinsdag 20 juni in de Hanzeborg te melden voor de grootste Stop Met Roken-actie van Lelystad ooit.

Alle deelnemers krijgen kosteloos een cursus ‘Stop met roken’ ter waarde van 100 euro aangeboden.

'Bootcamp' voor rokers

Lelykracht houdt 19 en 20 juni van 18.00 tot 22.15 uur een ‘bootcamp’ voor rokers. Ja, want (blijvend) stoppen met roken, mag gezien worden als het leveren van een topprestatie. Net als bij een bootcamp word je in groepsverband geënthousiasmeerd om het uiterste van jezelf te vragen. De wil om te slagen en het vol te houden wordt zo groter.

De bootcamp, oftewel een vier uur durende cursus, bereidt je nauwgezet voor op wat je kunt verwachten als je echt stopt met roken. De cursus kent een zeer hoog slagingspercentage. Na een jaar heeft gemiddeld 81 procent van de deelnemers nog altijd geen sigaret aangeraakt.

Samen stoppen

De Stop Met Roken-actie is eerder succesvol uitgerold voor heel Bussum, Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Nijkerk en wordt nu 'wegens aantoonbaar succes' uitgezet in Lelystad. 'Stoppen met roken is voor veel mensen moeilijk, helemaal als je er alleen voor staat. Dus waarom alleen stoppen als het ook samen kan?' aldus Brenda Bos, initiatiefnemer en personeelsadviseur bij Welzijn Lelystad, een van de partners van Lelykracht. 'Nadat we dit initiatief succesvol intern en voor onze vrijwilligers hadden uitgerold en ik veel positieve reacties kreeg, dacht ik: dit past perfect onder de vleugels van Lelykracht'.

Lelykracht is een beweging, een initiatief van FlevoMeer Bibliotheek, Kubus, Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad. Samen met de bewoners en organisaties van Lelystad initieert of zoekt Lelykracht initiatieven die verbroederen en verbinden en bijdragen aan een vitale en bruisende stad.

Lelystedelingen die willen meedoen met de Stop Met Roken-actie kunnen bellen naar 06-38241741 of een sms sturen met naam, e-mailadres en de gekozen datum. De gegevens mailen kan ook: info@ikstopermee.nl.

Kijk voor meer informatie over dit initiatief op www.lelykracht.nl.