Ontslagen medewerkers zorggroep eisen vergoeding

Steenwijk - De rechter in Zwolle buigt zich donderdag 8 juni over de eis van de vakbond FNV voor een vergoeding voor de bijna honderd ontslagen medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) uit Steenwijk.

De zorginstelling kondigde begin 2016 aan te stoppen met het bieden van hulp in de huishouding. Ruim tweehonderd medewerkers werden hierdoor ontslagen. 

Werkgevers die werknemers ontslaan die minimaal twee jaar in dienst zijn, moeten een financiële vergoeding betalen, de zogenoemde transitievergoeding. Dat geld is bijvoorbeeld bedoeld voor scholing om de overstap naar een andere baan makkelijker te maken.

ZONL beweert dat er sprake is van een overgang van onderneming, omdat de nieuwe zorgaanbieder het personeel na 1 januari alsnog in dienst nam. FNV is echter van mening dat de ex-werknemers van ZONL vrijwillig in dienst zijn getreden bij een nieuwe werkgever en dat zij daarom recht hebben op de transitievergoeding. 

"Werknemers zijn lang in onzekerheid geweest gedurende 2016 en na hun ontslag", verklaart Riek van Kampen, bestuurder FNV, de stap naar de rechter. 'De FNV is namens 99 leden een procedure gestart om ZONL te dwingen de transitievergoeding te betalen voor de getroffen medewerkers'.

De bedragen die de ex-werknemers van ZONL eisen, variëren van enkele duizenden tot enkele tienduizenden euro’s.

ZONL is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland. Begin 2016 gaf ZONL aan te stoppen met de huishoudelijke verzorging, omdat de tarieven onvoldoende waren om de huishoudelijke verzorging rendabel te houden.