CTU reserveert eerste vijf hectare Flevokust Haven

Lelystad - Tijdens de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam is door CTU de eerste overeenkomst getekend voor een reservering van 5 hectare op het industrieterrein van Flevokust Haven in Lelystad. CTU exploiteert nu al een gedeelte van de kade.

De overeenkomst werd getekend door CTU-directeur Alexander Pouw (één van de directeuren van de Theo Pouw Groep), de Flevolandse gedeputeerde Jan-Nico Appelman en de Lelystadse wethouders Ed Rentenaar en Jop Fackeldey.

Belangrijke impuls

In hun speeches benadrukten de ondertekenaars het belang van Flevokust Haven: de bedrijvigheid die daarmee ontstaat, is een belangrijke impuls voor de Flevolandse economie en werkgelegenheid. Als het industrieterrein begin 2018 bouwrijp gemaakt is, start CTU met de bouw. De ondertekening van de reserveringsovereenkomst werd feestelijk gevierd.

Begin 2018 operationeel

Flevokust Haven, een binnenhaven met overslagkade en industrieterrein, is eind 2017, begin 2018 operationeel. Hier vindt zowel import als export van goederen plaats van en naar de grote (zee)havens.

Vanaf Flevokust Haven kunnen goederen vervoerd worden van en naar de grote (zee)havens van Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam en het Duitse achterland. De Lelystadse haven bevindt zich in de directe nabijheid van de snelweg A6, een groeiende luchthaven (Lelystad Airport) en het spoor (Hanzelijn). Daarnaast ligt de haven midden in een groot agrarisch gebied. Als de Kornwerdersluis op termijn verbreed en verdiept wordt, is Flevokust Haven al voorbereid.

CTU beschikt over meerdere containerterminals: CTU in Utrecht aan het Amsterdam-Rijnkanaal, CTU Rivierenland in Tiel op industrieterrein Medel en vanaf nu dus ook CTU Flevokust.

Kijk hier voor meer informatie over Flevokust Haven.

Lees meer in ons nieuwsdossier 'Flevokust'.