Kampeerfestival Uit-jeTent loopt al lekker vol

Noordoostpolder - Al duizend mensen hebben een kampeerplek geboekt voor het Uit-jeTent-weekend van 8 tot en met 12 juni in de Noordoostpolder. Camping Het Urkerbos is zelfs al helemaal volgeboekt.

Dat laat Peter Meurs namens de organisatie weten. Maandagavond vond op Schokland de aftrap van het jaarlijkse kampeerevenement plaats (zie filmpje).

'Op camping het Urkerbos heeft een groep geboekt en ja, dan gaat het wel snel'. 'Er zijn echter nog genoeg plekken beschikbaar', voegt hij daar aan toe.

Unieke kampeerplaatsen

Uit-jeTent staat bekend om de unieke kampeerplaatsen. Plekken waar je normaal gesproken niet mag kamperen, worden tijdens dit weekend opengesteld voor publiek. Zoals de Middelbuurt op Schokland, naast het museum. 'Je kunt hier alleen me tenten terecht', zegt Meurs. 'Het wordt heel gezellig'. Ook zijn er unieke plekken zoals wijngaard Maronesse en het Waterloopbos. 'De unieke plaatsen moeten natuurlijk ook wel ontdekt worden'.

Stabiel weer

De ervaring leert dat het gros van de kampeerders kort van tevoren boekt. 'Zoals het er nu naar uitziet, wordt het stabiel weer. Zo tussen de 21 en 23 graden'.

Het evenement is al aan haar zevende editie toe. Behalve het kamperen op bijzondere plekken in de polder, is er ook een uitgebreid amusementprogramma. Zo is er een foodketen, een inspiratiedag, een bosontbijt en een inspiratieroute.