Windpark Noordoostpolder doet mee aan Open Winddag

Nagele - Windpark Noordoostpolder is voltooid. Dit wordt, nog voor de officiële opening, gevierd tijdens de Open Winddag op zaterdag 17 juni.

86 windturbines

In de jaren negentig ontstonden de plannen voor een windpark langs de dijken van het IJsselmeer. Honderd lokale agrariërs en duurzaam energiebedrijf Innogy sloegen de handen ineen en leverden een gezamenlijk plan in bij de gemeente Noordoostpolder. Bijna twintig jaar later is het plan werkelijkheid geworden en is Windpark Noordoostpolder voltooid. Met 86 windturbines op het land en in het water langs de dijken van het IJsselmeer aan de westkant van de Noordoostpolder is het windpark uitgegroeid tot een belangrijke duurzame energiebron voor Nederland.

Rondleidingen

Op 17 juni verzorgt het windpark in samenwerking met informatiecentrum 11BEAUFORT in Nagele rondleidingen met gidsen naar het windpark. Tijdens de rondleiding is er gelegenheid om uit te stappen en vanaf de dijk de windturbines op land en in het water van dichtbij te bekijken.

Zelf energie opwekken

Eenmaal terug bij 11BEAUFORT hebben de bezoekers vrij toegang tot het informatiecentrum, waar men op een andere manier de kracht van wind kan voelen, de hoogte van een windturbine kan ervaren en zelf energie kan opwekken. Voor de kleintjes is er ook een speurtocht. Vanwege de feestelijke aangelegenheid trakteert het windpark tevens op een versnapering.

Vooraf aanmelden is verplicht via deze link.

Lees meer in ons nieuwsdossier: Windpark Noordoostpolder