Leerlingen Emelwerda College steken handen uit de mouwen in natuurgebied Burchttocht

Emmeloord - Een groep leerlingen van het Emelwerda College stak vrijdag samen met leerlingen uit Spanje, Frankrijk en Duitsland de handen uit de mouwen in het natuurgebied Burchttocht.

De Burchttocht is een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de Wellerwaard, de verbinding tussen Emmeloord en Kuinderbos. Het natuurgebied bevat veel diversiteit, maar moet wel in zijn groei worden beheerst. Voorafgaand aan het project met het Emelwerda College heeft een ecologisch medewerker van Staatsbosbeheer onderzocht waar de leerlingen aan de slag kunnen en welke werkzaamheden ze kunnen doen. Dit in verband met de verschillende diersoorten die er zijn.

Uitwisselingsweek

Op maandag 15 mei begon de uitwisselingsweek genaamd Students Reaching Out. Dit internationaliseringsproject staat in het teken van vrijwilligerswerk, goede doelen en maatschappelijke stages in de verschillende landen.

Eerder die week hadden de 45 leerlingen al 1500 euro bij elkaar gezwommen, gelopen en geklommen. Het ingezamelde geld komt ten goede aan NO KIDDING Stop kindermishandeling!

Poelen vrijgemaakt van opslag

I Make Your Day vrijwilligersprojecten van Carrefour heeft in samenwerking met Staatsbosbeheer deze vrijwilligersactiviteit georganiseerd. Begeleiders van Staatsbosbeheer coördineerden de werkzaamheden waarbij de leerlingen de poelen in het gebied vrijmaakten van de opslag van onder andere wilgen, elzen en berken.