Foodfestival nieuw onderdeel van Uit-jeTent

Emmeloord - Een Foodfestival in Wellerwaard is dit jaar één van de attracties van Uit-jeTent in de Noordoostpolder. Het kampeerfestival vindt plaats van 8 tot en met 12 juni.

De zevende editie van Uit-jeTent telt biedt aantrekkelijke festivals, kunst, natuur, strand, geschiedenis, mooie verhalen, polderfood en nog veel meer. En natuurlijk kamperen op de meest bijzondere polderplekjes: in het bos, op Schokland, bij de Haak- en Breipicknick of op een wijnboerderij.

Foodfestival

Nieuw is het Foodfestival in Wellerwaard. Zaterdag 10 en zondag 11 juni is het twee dagen lekker eten, waarbij visrokers en diverse foodtrucks hun waren aanbieden. Ook de boerderijwinkels aan de buitenwegen openen dan hun deuren voor het publiek.

Met voeten schilderen

Bezoekers van het Festival Buitengewoon Creatief in en rond Kraggenburg kunnen een Mondriaanschilderij maken met hun voeten bij het Pioniersmuseum aan de Zwartemeerweg, het Blotevoetenpad wandelen, anders denken tijdens de Inspiratieroute en creatief bezig zijn tijdens de Haak- en Breipicknick. Ook kan er een kijkje achter de schermen worden genomen bij de voormalige vuurtoren en krijgt men uitleg over het nieuwste landschapskunstwerk Pier + Horizon. Speciale hop-on-hop-of-busjes rijden de bezoekers naar alle activiteiten.

Themadag over Tweede Wereldoorlog

Museum Schokland organiseert op zondag 11 juni samen met Stichting Ongeland Festival Cultureel een themadag over de Tweede Wereldoorlog, de periode waarin er diverse vliegtuigen in het IJsselmeer stortten, daar waar nu de Noordoostpolder ligt. Met circa twintig stands, militaria, lezingen, workshops, kinderactiviteiten, een pannenkoeken-avondwandeling en nog veel meer.

Festival Natuur Actief

Natuurliefhebbers kunnen helemaal uit hun tent gaan tijdens Festival Natuur Actief in het Kuinderbos. Wakker worden tussen de hoge bomen, sportvissen, fietsroutes, bomen klimmen, vlotten bouwen, een kippenbillenbosparty en ontbijten in het bos.

Kijk voor meer informatie op de website van Uit-jeTent.