Advocaat Stijn Franken geeft masterclass strafrecht bij ROC Friese Poort

Emmeloord - Strafrechtadvocaat Stijn Franken gaf maandagavond een masterclass strafrecht bij ROC Friese Poort in Emmeloord. Franken is onder andere bekend van de zaken Lucia de Berk en Willem Holleeder.

Tijdens de masterclas vertelde Franken over de verschillende zaken waarvoor hij de verdediging heeft gedaan. De studenten en overige belangstellenden konden vragen stellen.

Idee van studente

Studente Marieke Bos volgt de opleiding directiesecretaresse /managementassistent met keuzevak juridisch op het ROC. Zij kwam met het idee om de strafrechtadvocaat te vragen voor het geven van een masterclass. Ze benaderde hem via e-mail en tot haar grote verbazing ontving ze als snel een persoonlijke reactie met toezegging te komen.

‘Een hele eer voor Marieke', aldus docente Henriette van Sytzama. 'Bovendien een excellente kans voor onze eerstejaars studenten om de organisatie van zo’n masterclass als projectopdracht uit te voeren'.

Opdracht geslaagd

Studentes Marieke Bos en Hennie Pasterkamp hebben hun projectopdracht uitstekend uitgevoerd. De zaal was gevuld met studenten, docenten en externe belangstellenden. Een leerzame en vooral boeiende avond voor iedereen.

Compliment

Een kers op de taart voor Marieke was toch wel het compliment van Stijn Franken. Hij begon zijn lezing met: 'Ik ontvang gemiddeld zo’n zes tot acht aanvragen per week voor lezingen. Ik ga daar zelden op in. Het was de toon waarop Marieke mij uitnodigde, die me deed besluiten mijn medewerking aan deze avond te verlenen'.