Eerste begrotingssessie mobiel stadskantoor goed bezocht

Lelystad - De eerste sessie over de gemeentebegroting van het mobiel stadskantoor werd tijdens de zaterdagmarkt in Lelystad goed bezocht. Wethouder financiën Jop Fackeldey blikt tevreden terug.

'De afgelopen jaren zijn verschillende zaken georganiseerd en uitgeprobeerd om inwoners van Lelystad meer te betrekken bij het begrotingsproces', licht de wethouder toe. 'Inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen leven en werken in de stad en zien dagelijks wat er veranderd zou kunnen worden. Daarom maken we de ‘burger meester’ en laten we de expertise van de burgers spreken'.

Ook tijdens deze eerste sessie met het mobiele stadskantoor merkte Fackeldey dat inwoners graag het gesprek aangaan. 'Mensen vinden het prettig om hun mening over de opgaven voor de stad te geven. Maar het blijkt dat de gemeentebegroting vaak nog complex wordt gevonden. Door tijdens deze sessies uit te leggen hoe de gemeentebegroting wordt opgesteld en hoe het zit met de beïnvloedbaarheid van de begroting, willen we de betrokkenheid van onze inwoners nog meer vergroten'.

Komende zaterdagen

Het mobiel stadskantoor staat nog drie zaterdagen op de markt in het centrum: op 20, 27 mei en 10 juni van 10.30 tot 16.00 uur. De sessies worden feestelijk aangekleed met activiteiten voor jong en oud.

Kijk hier voor meer informatie over het mobiele stadskantoor.