Amateurschilders leggen Kuinderbos vast op doek

Bant - Amateurschilders worden uitgedaagd om zaterdag 10 juni, tussen 9.00 en 16.00 uur, tijdens Uit-jeTent, het Kuinderbos op hun eigen creatieve wijze vast te leggen.

De kunstenaars krijgen van Staatsbosbeheer een schildersdoek uitgereikt. Er is keuze tussen twee formaten doeken: 30x40 en 60x80 cm. Er wordt geschilderd langs de wandelroute rondom de Kuinderplas en bij de Oude Haven. Het publiek kan de route bewandelen om de creatievelingen aan het werk te zien. De route begint  bij de werkschuur aan de Hopweg 21 in Bant.

Op zaterdag 15 juli, tijdens het paardenevenement Eventing Emmeloord in het Kuinderbos, is de eindexpositie en worden om 17:00 uur de prijzen uitgereikt. De vakjury, bestaande uit Annemiki Bok, Ada Brug, Anneke Turkstra en Peter de Haan, selecteren van tevoren de 25 beste werken  voor de expositie. Het prijzenpakket dat door Staatsbosbeheer ter beschikking is gesteld bestaat onder meer uit een boslunch voor 25 personen inclusief een bolderwagenrit.

Wethouder Wiemer Haagsma kiest als verjaardagscadeau ter ere van “Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog' één van de werken uit om op het gemeentehuis te hangen. De overige werken worden geveild en de opbrengst komt ten goede aan de picknickbanken rondom de Kuinderburcht.

Deelname is gratis. Inschrijven kan tot en met zondag 28 mei. Er is plaats voor 50 deelnemers. Meer informatie en opgave: boswachter Harco Bergman, h.bergman@staatsbosbeheer.nl of  06-54957406.