Kunstenaar Piet Mulders wordt geëerd met expositie

Emmeloord - Kunstwerken van Piet Mulders, de vader van Ivo Mulders uit Luttelgeest, worden tot en met zaterdag 27 mei geëxposeerd in kunstruimte Novazero in Emmeloord.

De eigenaar van de kunstruimte, Henk van Beek, was aangenaam verrast toen de Luttelgeestenaar het werk van zijn vader aan hem toonde. Petrus Johannes (Piet) Mulders, geboren in Tiel op 9 november 1908 en overleden op 14 juli 1965 in Schiedam, was hoofdbaas op scheepswerf Gusto en van jongs af aan een gepassioneerd schilder en tekenaar.

Uiteenlopende stijlen

Hij experimenteerde met uiteenlopende stijlen en technieken. Door zijn bevlogenheid , creativiteit en fantasie wist hij ook anderen te inspireren hetgeen ertoe leidde dat hij op de scheepswerf een schildersclub oprichtte met de naam 'Beati' die tot grote bloei kwam. Regelmatig werden er tentoonstellingen gehouden met de werken van de leden. Ook schreef hij geregeld in het personeelsblad van de scheepswerf dat werd verlucht met tekeningen en gedichten van zijn hand. Tot zijn overlijden heeft hij veel vrije tijd besteed aan zijn passie, waarmee hij anderen inspireerde en verbond.

De opening met vernissage is zondag 7 mei om 15.00 uur bij kunstruimte Novazero aan de Bedrijfsweg 62 in Emmeloord.