Ad Meijer wordt nieuwe gedeputeerde SP Flevoland

Lelystad - De Socialistische Partij (SP) draagt Ad Meijer voor als gedeputeerde van provincie Flevoland. Meijer is de opvolger van Arie Stuivenberg. Stuivenberg overleed in februari aan de gevolgen van een ernstige ziekte.

De portefeuille van Stuivenberg werd in eerste instantie waargenomen door de andere 3 gedeputeerden.

Benoeming

De benoeming van Meijer vindt plaats tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 10 mei, mits de uitkomst van het integriteitsonderzoek gunstig is. Dit onderzoek is nog niet afgerond, maar er worden geen belemmeringen voor de benoeming verwacht.

De SP en Meijer kijken uit naar een prettige samenwerking. Ook de gedeputeerden Lodders, Appelman en Rijsberman zien een goede samenwerking met Meijer binnen de coalitie tegemoet.

Leider Utrechtse Statenfractie SP

Meijer was zelfstandig ondernemer. Hij is sinds 2011 fractievoorzitter van de gemeenteraad van de Amersfoortse SP. Daarnaast leidt hij de Utrechtse SP-fractie in de Provinciale Staten. Deze functies draagt hij over aan partijgenoten wanneer hij gedeputeerde in Flevoland wordt. Het bestuur van Flevoland is dan weer volledig bemenst en kan weer op volle kracht vooruit.