Tulpenplukplein Groendag verhuist naar Kettingplein

Emmeloord - Heerlijk slenteren tussen 20.000 tulpen en de mooiste plukken voor een prachtige bos: dat kan zaterdag op het Tulpenplukplein tijdens de Groendag in Emmeloord. Let op: het Tulpenplukplein is dit jaar te vinden op het Kettingplein.

Er zijn tijdens de Groendag verschillende activiteiten voor jong en oud, allemaal met het thema groen. De golden oldies zoals het Tulpenplukplein, het maken van tuintjes door kinderen, de kinderboerderij en de plantenmarkt zijn er dit jaar natuurlijk weer. Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Emmeloord, in en rondom de Lange Nering.

Proef de Natuur

Alle kinderactiviteiten, zoals schminken, ballonvouwen en de kinderboerderij staan dit keer in de Lange Nering. Proef de natuur met lokaal geteelde producten zoals groenten, fruit, vlees en wijn. De plantenmarkt wordt gecombineerd met een voorjaarsmarkt. Buiten de verkoop van uiteenlopende bloemen- en plantensoorten is er op de markt aanbod van andere groen-gerelateerde producten en diensten, zoals hoveniers, tuinaccessoires, parasols, barbecues en dergelijke.

Van Bentem Sierteelt

Van Bentem Sierteelt uit Marknesse is de trotste hoofdsponsor van de Groendag in Emmeloord. StEP heeft al jaren een nauwe samenwerking met Van Bentem. Zij leveren de tulpen voor het tulpenplukplein en de perkplantjes voor de minituintjes, die kinderen zelf kunnen inplanten. ‘De Groendag past goed bij ons bedrijf’, laat Wilbert van Bentem weten. ‘Omdat onze klanten voornamelijk uit dit gebied komen, willen wij iets leuks voor hen terug doen'.

Kijk hier voor meer informatie over de Groendag