Tulpenroute Dronten gaat zaterdag los

Dronten - De Tulpenroute Dronten gaat zaterdag officieel van start. Gedurende drie weken zijn kleurrijke wandel-, fiets- en autoroutes bewegwijzerd en zijn er verschillende activiteiten.

Tulpenroute Dronten opent op zaterdag 15 april om 10.30 uur met een streekmarkt bij Bed & Breakfast De Kandelaar, aan Hoekwandweg 7 in Biddinghuizen. Bezoekers kunnen informatie krijgen over Biotulpen, Crêpes eten van Oldtimer crêpes of meedoen aan een mini-workshop van JonoCreations. Daarnaast zijn verschillende proeverijen en kan een kijkje worden genomen in de stallen.

Tulpenloop

Op 15 en 26 april is het mogelijk om in een rolstoelvriendelijke touringcar van Márion Reizen een dagtocht te maken. Op 18 april vindt bij Shortgolf Swifterbant de start plaats van fietsroute Swifterbant, op 21 april is er een tulpenwandeling in en rondom Swifterbant en op 22 april is er een kinderlentemarkt en organiseert het Rivierduingebied samen met Flevo Delta de eerste editie van de Tulpenloop, een uniek hardloopevenement door het tulpengebied.

(De tekst gaat verder na de Tweet)

Levende tulpenkunstwerken

Het jaar 2017 is uitgeroepen tot Mondriaanjaar. Tulpenroute Dronten springt hier op in door volgende week levende tulpenkunstwerken te plaatsen in de winkelcentra van Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde.

Langste tulpen autoroute ter wereld

Dit jaar zijn er drie fietsroutes van elk 30 km, één wandelroute van 9 km en natuurlijk de autoroute van 110 km. Samen met de autoroute in de Noordoostpolder ligt er in Flevoland ruim 215 km aan autoroute. Dit is de langste tulpen autoroute van de wereld. 'De met zorg uitgezette routes gaan langs vele bollenvelden in Oostelijk Flevoland. Onderweg is er van alles te beleven. Bij de bedrijven die hun deuren openen voor bezoekers, wappert een speciale tulpenvlag', vertelt voorzitter Herman Vermeer. enthousiast.

De organisatie verwacht dat de meeste tulpen tussen 15 en 28 april in bloei staan. Garanties geven ze echter niet. 'De bloemen komen op hun eigen moment uit. Het blijft natuur!'

Kijk voor meer informatie op de website van Tulpenroute Dronten.