Flevoland heeft met 'Route Touristique' landelijke primeur

Lelystad - Flevoland heeft een landelijke primeur: De eerste 'Route Touristique' van Nederland, ligt namelijk in deze provincie.

Via de route kunnen automobilisten ‘weg van de snelweg’ A6 een toeristische route rijden om Flevoland op een andere manier te ontdekken. De route is gelegen tussen Lelystad en Almere.
Wat is een route touristique? Het begrip route touristique is vooral bekend van de Franse snelwegen. Via de route touristique wordt een stuk snelweg ontweken en kunnen toeristische highlights ontdekt worden. Uiteindelijk komt men een stukje verderop weer op de snelweg terecht. Het bekendste voorbeeld van een Route Touristique is de 'Route Touristique du Champagne' in de Champagnestreek.

Toeristische trekpleisters

In Flevoland past zo'n route perfect. Dwars door de provincie loopt namelijk de snelweg A6. Langs en in de buurt van deze snelweg is een groot aantal toeristische trekpleisters te vinden. Omrijden is dan ook zeer zeker de moeite waard voor de automobilist die op doortocht door Flevoland is.

Via twee kanten

De ‘Route Touristique Flevoland’ kan via twee kanten gereden worden. Vanaf de A6 vanuit Lelystad naar Almere en andersom. De route biedt voor elk wat wils en gaat langs allerlei Flevolandse toeristische punten en attracties. Zoals het natuurgebied de Oostvaardersplassen, diverse stranden, het gemaal De Blocq van Kuffeler, Batavia Stad Fashion Outlet en het Belevenissenbos. Daarnaast biedt de route ook talloze stops met prachtige vergezichten over het Markermeer en diverse natuurgebieden. De route is beschikbaar in 3 talen (Nederlands, Duits, Engels) en is te vinden via de website van Route Touristique.

Stimuleringsbijdrage

De route is ontwikkeld door Toerisme Flevoland met een stimuleringsbijdrage van de provincie Flevoland. Gedeputeerde Michiel Rijsberman van de provincie is blij met het resultaat. 'Deze nieuwe route geeft reizigers op een originele manier gelegenheid om onze provincie te ontdekken. Mooi ook dat we daarmee in Flevoland de primeur hebben van de eerste "Route Touristique" in Nederland.'

De provincie gaat de komende periode nog meer investeren in toeristische routes om extra beleving te creëren voor de bezoekers aan Flevoland. De 'Route Touristique Flevoland' wordt onder andere onder de aandacht gebracht via een promotiefilmpje.