Urker (37) krijgt in hoger beroep 20 jaar cel voor moord op Tessa van Bokhorst

Leeuwarden - Een 37-jarige man uit Urk is woensdag door het gerechtshof in Leeuwarden in hoger beroep veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moord op de 18-jarige Tessa van Bokhorst in een chalet op camping Het Bosbad in Emmeloord op 19 oktober 2014.

De vrouw uit Swifterbant werd destijds dood aangetroffen in een uitgebrand chalet op de camping. Ze was met een steen op het hoofd geslagen, maar om het leven gekomen door verstikking als gevolg van de brand.

De rechtbank veroordeelde de Urker in 2015 tot 8 jaar cel wegens poging doodslag na de eis van de officier van justitie van 18 jaar wegens het doden van de vrouw en brandstichting met de dood tot gevolg. De rechtbank achtte destijds niet bewezen dat de brand, waardoor het meisje uiteindelijk omkwam, ook door de verdachte was gesticht.

Volgens het hof is de man uit Urk wel verantwoordelijk is voor de brand. Bovendien vindt de rechtbank dat er sprake is van moord, omdat de Urker tijd had om over zijn actie na te denken.

Het wordt de Urker ook zwaar aangerekend dat hij geen openheid heeft willen geven over zijn handelen en de redenen daarvoor.

Lees meer in het dossier: Moordzaak Tessa van Bokhorst