Stationsplein
Door Kees Bakker

Een lange en verwarrende discussie

Lelystad - Het is altijd leuk geciteerd te worden.

Toen Evert Marseille vorige week dinsdag aan het begin van de behandeling van de toekomst van het voortgezet onderwijs namens de coalitiepartijen aankondigde dat zij en OpaPlus overeenstemming hadden bereikt over het SVOL-plan en de locatie, en dat daarmee wat hem betreft een door mij genoemde 'historische vergissing' van een Campus in het centrum was voorkomen, was de spanning al uit de lucht.

Nou ja, er waren nog wat wijzigingen die moesten worden behandeld. Dat zorgde met name bij de betrokkenen op de tribune voor zenuwen. Met name de motie van het CDA, Leefbaar Lelystad, GroenLinks en D66, om te kiezen voor twee scholen. De partijen pleitten voor een 'thematische' school in het centrum en een andere bij De Rietlanden. Maar dat die motie het niet zou halen was vanaf het begin duidelijk.

Wel knap dat het CDA in haar pleidooi volhield dat de politiek niet gaat over de inhoud van het onderwijs en dan met een motie komt die dwars tegen de inhoudelijke plannen van de SVOL ingaat. Want al is er nu een afloop, het was een buitengewoon lange en verwarrende discussie, die over het voortgezet onderwijs.

Lees meer in het dossier: Scholenfusie Arcus, SGL en Rietlanden