Eerste veiligheidssessies mobiel stadskantoor goed bezocht

Lelystad - Het mobiele stadskantoor bezocht zaterdag het Stadshart en winkelcentrum Botter in Lelystad. De belangstelling voor de eerste veiligheidssessies was groot.

Veel inwoners maakten van de gelegenheid gebruik om met een medewerker van de gemeente, de wijkagent of bewonersconsulent te praten over veiligheid in hun wijk. Ook konden zij hun ideeën delen en informatie krijgen over initiatieven waarbij zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een veilige woonomgeving.

Burgemeester Ina Adema was ook van de partij: 'Veiligheid is bepalend voor de kwaliteit van leven en werken en voor de kwaliteit van onze stad. Elke vier jaar maken we een veiligheidsplan. In dat plan staat wat er nodig is om Lelystad veilig te houden en nog veiliger te maken. Dat bedenken we niet alleen, maar daarover gaan we in gesprek met onder andere brandweer, politie, Openbaar Ministerie, geneeskundige dienst, ondernemers en natuurlijk met onze inwoners. Wij zijn benieuwd of zij zich herkennen in het veiligheidsbeeld of dat zij zaken missen. Dit is belangrijk. Want iedereen voelt zich graag veilig thuis, op straat, tijdens het uitgaan. Een veilige leefomgeving creëer en behoud je met elkaar'.

De komende drie zaterdagen (15, 22 en 29 april) is het mobiele stadskantoor op diverse andere locaties in Lelystad te vinden. Kijk hier voor meer informatie.