Vrijwilligers zijn druk bezig voor derde editie Eventing Emmeloord

Bant - De voorbereidingen voor de derde editie van Eventing Emmeloord zijn in volle gang. In het Kuinderbos zijn vrijwilligers druk bezig met het afgraven en verbreden van de paden; ruim 30 vrachtwagens met zand zijn al verwerkt in het parcours.

Nog ruimer en veiliger

Alle aanpassingen zijn erop gericht de cross nog ruimer en veiliger te maken voor paard, ruiter en toeschouwer. Het internationale paardenevenement wordt op 14 en 15 juli gehouden. Naast de sport gaat er dit jaar meer aandacht naar de organisatie van ‘Eventing BuitenZinnig’: naast een Landleven-markt zijn er diverse outdooractiviteiten om het evenement voor een breder publiek aantrekkelijk te maken.

Vorig jaar startten ruim 90 combinaties uit binnen- en buitenland. Het bestuur verwacht dat dit aantal komende editie geëvenaard en wellicht overtroffen wordt.

Alice Naber enthousiast

Ook eventing amazone Alice Naber uit Biddinghuizen is enthousiast over het evenement. Als inwoonster van Flevoland en ambassadrice van Eventing Emmeloord draagt ze het event een warm hart toe. ‘De tweede editie moest ik “helaas” missen door mijn deelname aan de Olympische Spelen in Rio, maar dit jaar ben ik zeker van de partij,’ aldus een enthousiaste Naber. ‘De combinatie van natuurlijke waterplassen, uitgestrekte paden met prachtige galopmogelijkheden en zicht op de hindernissen maakt het Kuinderbos tot een unieke locatie voor eventing. Eventing Emmeloord is een aanwinst voor de eventing sport en een absolute aanrader voor iedere eventing ruiter: het is een mooie en leerzame cross'.

(De tekst gaat verder na de foto)

 

Extra vertier

Niet alleen de wedstrijd is een grote trekpleister. Het Kuinderbos leent zich uitstekend voor aanvullende activiteiten voor jong en oud. Tijdens het event kunnen bezoekers struinen over een Landleven-markt met allerlei standhouders en foodtrucks of genieten van een 4x4 landrover trial, demonstratie  zandsculpturen, wedstrijd BuitenZinnig kunstschilderen, NK-Houtslepen voor paarden of een tentoonstelling van historische landbouwmachines. Kinderen kunnen zich volop vermaken op een klimtoren, springkussen, kabouterpad of meerijden met een landrover of huifkar.

Kijk hier voor meer informatie over Eventing BuitenZinnig.

Samenwerking

Eventing Emmeloord is afhankelijk van de kracht en inzet van vrijwilligers. ‘Iedereen heeft een volle agenda en aan vrijwilligers is een naarstig tekort,’ benadrukt voorzitter Harry Koopman. ‘Ook als je geen paardenliefhebber bent, liggen er genoeg werkzaamheden waar we mensen voor nodig hebben, van PR tot verkeersregelaar en van hindernisrechter tot parkeerwachter. We zijn blij met alle hulp voor, na, maar ook zeker tijdens het evenement.’

Ook het belang van sponsoren wordt nog eens benadrukt. ‘Diverse lokale ondernemers voeren het grondwerk uit of ondersteunen ons met groot materieel. En laten we Staatsbosbeheer niet vergeten die het prachtige Kuinderbos ter beschikking stelt'.

Op donderdag 11 mei organiseert Eventing Emmeloord een kick-off met een boeiend programma voor lokale ondernemers en sponsoren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@eventingemmeloord.nl. Vrijwilligers kunnen zich inschrijven via de website van Eventing Emmeloord.