Theatergroep Droog! maakt indruk bij première jubileumvoorstelling

Lelystad - Theatergroep Droog! speelde zaterdag voor een uitverkochte zaal in Theater Posa de première van haar jubileumvoorstelling 'Augustus in de Polder'. De spelersgroep zette een indrukwekkende voorstelling met veel diepgang neer.

Het stuk is een bewerking van een bekroonde productie ’Augustus Oklahoma’ uit 2007 van de Amerikaanse schrijver Tracy Letts. Hier ging een half jaar intensief repeteren aan vooraf. De spelers verdiepten zich in de personages en het bewerkte script. Dit onder de bezielende leiding van Ans Koopman en regie-assistente Danielle Honhoff.

Het resultaat was er tijdens de première dan ook naar. Heftigheid en humor wisselen elkaar voortdurend af en gaandeweg het stuk escaleren de conflicten tussen moeder Fiona, gespeeld door Jolanda de Blouw en haar dochters Barbara (Jeltje Tigelaar), Eva ( Mirjam Smit), en Karin (Laura Rozendal). Genadeloos zeggen zij elkaar de waarheid en maken elkaar emotioneel kapot.

Voor het publiek zijn de problemen en emoties die worden opgeroepen herkenbaar en soms ook lachwekkend. De gedreven acteurs nemen de toeschouwers mee in het verhaal en weten met hun spel en samenspel tot aan het eind toe te boeien.

Het stuk is nog te zien op 8, 9 en 15 april in Theater Posa en op 28 april in De Meerpaal in Dronten. Kaarten zijn te bestellen via de theaterkassa's van Theater Posa en De Meerpaal.

Kijk voor meer informatie op de website van Theatergroep Droog!