Mobiel stadskantoor trekt de Lelystadse wijken in

Lelystad - De gemeente Lelystad zet vanaf 8 april een nieuw middel in om met de inwoners van de stad in gesprek te gaan: het mobiele stadskantoor. In april gaat het gesprek over het thema veiligheid.

Op de zaterdagen 8, 15, 22 en 29 april bezoekt het mobiele stadskantoor diverse locaties in Lelystad. In mei en juni wordt het mobiele stadskantoor ingezet voor het gesprek over het thema begroting, oftewel het geld van Lelystad.

Tijdens de aprilsessies komt de gemeente graag te weten of inwoners zich herkennen in de veiligheidsthema’s, of dat zij zaken missen.

Ideeën delen

Er is tijdens de sessies genoeg te doen voor jong en oud. Inwoners kunnen in gesprek gaan met een medewerker van de gemeente, de wijkagent, de ideeënmakelaar of bewonersconsulent. Zij kunnen hun ideeën delen en krijgen informatie over initiatieven waarbij zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een veilige woonomgeving. Denk bijvoorbeeld aan Burgernet, Waaks! of aan het starten van een WhatsApp buurtpreventiegroep. Ook is de brandweer aanwezig en een vertegenwoordiger van het wijkpreventieteam. Aan de kinderen is gedacht: zij vermaken zich met leuke activiteiten terwijl hun ouders in gesprek zijn.

Website en campagne

Op een speciale themapagina op de gemeentelijke website wordt alle informatie geplaatst over de stadssessies veiligheid en over andere onderwerpen waarvoor het mobiele stadskantoor wordt ingezet. Houd ook Twitter en Facebook (#mobielstadskantoor) in de gaten.