Stationsplein
Door Kees Bakker

Historische vergissing

Lelystad - Op 4 april beslist de gemeenteraad over de plannen voor het voortgezet onderwijs. Ik vermoed dat er dan nog geen definitieve keuze voor de locatie zal worden gemaakt.

Je kunt ook besluiten dat de nieuwbouw er komt, en dat een architect nu eerst een plan moet maken voor een campus. Kun je daarna nog kijken waar je die wil.

Kapitaalvernietiging

Ik heb me in eerdere columns hard gemaakt voor de locatie bij De Rietlanden. Ik vind de keuze voor het Stadshart echt een historische vergissing. Net nu er een ontwikkelaar is die woningen wil bouwen in Parkwijk? Een fraai staaltje kapitaalvernietiging en zeker niet wat het Stadshart nodig heeft: meer bewoners die er hun boodschappen doen. En wat te denken van het verkeer in de ochtend naar de school en het fietsverkeer tussen de campus en de sportvelden en - hal bij De Rietlanden?

Overlast

Maar het ergste is nog de overlast die 4.000 leerlingen veroorzaken. Ik zie in de toekomst bewakers bij supermarkten, groepsverboden en klachten bij politie en gemeente. 'U heeft weinig vertrouwen in de jeugd,' hield Sjaak Kruis (GroenLinks) collega's voor die dat vorige week zeiden. Onzin: ik heb veel vertrouwen in de jeugd, maar wat minder in mensen die als groep optrekken en zo hun gezag laten gelden.

Lees meer in het dossier: Scholenfusie Arcus, SGL en Rietlanden