Burgemeester Adema plant eerste jubileumboom in Bultpark

Lelystad - Burgemeester Ina Adema heeft woensdag in het kader van 50 jaar Lelystad een jubileumboom in het Bultpark geplant. De boom gaat beschutting geven voor een door Daniël Postma ontworpen bank, die binnenkort onder de boom wordt geplaatst.

Na het planten van de jubileumboom werden door diverse aanwezigen appel- en perenbomen geplant - één van hen was Paul Weel, die in 1967 in Lelystad is geboren en hier nog steeds woont - en werd het eerste exemplaar van de tweede druk van het boekje ‘Bijzondere bomen in Lelystad’ aan burgemeester Adema overhandigd.

Het planten van de bomen in het kader van 50 jaar Lelystad is een initiatief van het Bultparkcomité. De bomen en het binnenkort te plaatsen bankje vormen een mooie aanwinst voor het Bultpark als ontmoetingspunt en plek voor parkgenieters en voor de eetbare stad.

Tweede plantdag jubileumbomen

In november 2017 wil de Stichting Bultparkcomité een tweede plantdag organiseren. Inwoners van Lelystad die 50 jaar worden of 50 jaar getrouwd zijn in 2017 en bedrijven of organisaties in Lelystad die 50 jaar bestaan, kunnen hun eigen jubileumboom in het Bultpark planten. Met deze actie sluit de Stichting Bultparkcomité aan bij het 50-jarig jubileum van Lelystad.

Een jubileumboom (hoogstam fruitboom) met toebehoren (twee palen, boomband, boomspijkers) en een bordje met informatie over de schenker (maximaal 50 lettertekens) dat op één van de boompalen geschroefd kan worden, kost 100 euro. Wie interesse heeft, kan dat aan de Stichting Bultparkcomité laten weten via info@bultparklelystad.nl.

Like onze speciale Facebookpagina 50 Jaar Lelystad.

Lees meer in het dossier 50 Jaar Lelystad.