Veel klussen aangepakt tijdens NLdoet in gemeente Dronten

Dronten - Heggen vlechten, struiken aanplanten, perkjes opknappen en containers schilderen. Ook in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant waren er tijdens NLdoet veel vrijwilligers op de been om allerlei klussen te doen.

Actieve burgers

Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. En dat lukte goed bij verschillende initiatieven.

Zo is het dierenparkje aan De Noord opgeknapt, is er op Roggebotstaete aan de boskamer gewerkt en hebben vrijwilligers in het Torenbosje, tussen Dronten en Elburg, maar liefst 225 struiken en bomen geplant. Op die locatie is ook een slagboom geplaatst, het zwerfvuil geruimd, zijn er houtsnippers bij de walnotenbomen aangebracht en is er vlier uitgestoken.

(De tekst gaat verder na de tweet)

HSV Dronten

Op het nieuwe terrein van de hondensportvereniging staan twee zeecontainers voor opslag van (les)materiaal. Deze containers hebben een flinke lik groene verf gekregen zodat ze beter in het landschap passen. Daarnaast is er om de containers heen beplanting geplaatst, zodat alles er mooi en verzorgd uitziet. En dat allemaal met dank aan vele vrijwilligers.

Tamarisk

De actie van de Tamarisk in Biddinghuizen ging helaas niet door. Het schoolplein bleek te nat om de verf voor het verkeersplein aan te brengen. Op vrijdag 17 maart doen ze een tweede poging, vrijwilligers zijn ook dan welkom.

Minder eenzaam

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en ondersteunt sociale initiatieven in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het fonds met ongeveer 31 miljoen euro zo'n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.