Kunstenaar Ben Kamstra: 'Maak culturele broedplaats van campus SGL'

Lelystad - Kunstenaar Ben Kamstra van Stichting Broedplaats Het Lapp ziet in de campus van de SGL een 'mooie broedplaats voor allerlei ideeën'. Hij oppert dit idee omdat de campus leeg komt te staan als er een nieuwe scholencampus in Lelystad komt.

'Een soort Ruigoord'

Niet alleen Het Lapp, dat op korte termijn weg moet uit het huidige anti-kraakpand aan de Waagpassage, maar ook andere burgerinitiatieven - zoals De Stadmakerij en Lelykracht - en kunstenaars zouden wat Kamstra betreft hun intrek kunnen nemen in het gebouw van de SGL. 'Een tuin, geen geluidsoverlast, Lelystad Leuke Ideeën Stad. Een soort Ruigoord, maar dan in Lelystad', aldus Kamstra.

Begaan met zijn stad

Kunstenaar Ben Kamstra, ook bekend als 'Tin Can Man', is een van de eerste bewoners van Lelystad en is begaan met zijn stad. Ooit ging hij naar school op de SGL.

Samen met andere kunstenaars staat Kamstra aan de oorsprong Het Lapp, een ontmoetingsplek en atelier. Vorige week kregen de initiatiefnemers van Het Lapp te horen dat zij deze maand uit het pand aan de Waagpassage moeten omdat het verkocht is aan een andere vastgoedbeheerder.

Fractieoverleg Leefbaar Lelystad

Raadslid Wim Botter (Leefbaar Lelystad) heeft Kamstra alvast beloofd het idee voor een culturele broedplaats op de campus van de SGL maandag mee te nemen in het fractieoverleg.

Toekomstmuziek

Het idee van Kamstra blijft nog even toekomstmuziek, want voorlopig blijft de SGL nog op de huidige plek. De gemeenteraad weet zich geen raad met de discussie over de toekomst van het voortgezet onderwijs in Lelystad en is nog niet toe aan een besluit.

Lees meer in het dossier: Scholenfusie Arcus, SGL en Rietlanden