Asbestverpakkingsmateriaal gratis beschikbaar voor particulieren in Lelystad

Lelystad - Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Met het oog op de verwachte toename van de aanlevering van asbest, stelt de gemeente Lelystad het asbestverpakkingsmateriaal gratis beschikbaar gesteld aan particulieren.

Het asbestverpakkingsmateriaal is verkrijgbaar bij het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg.

Kleine tilbare hoeveelheden

Asbest dient in speciaal verpakkingsmateriaal te worden aangeboden in kleine tilbare hoeveelheden in dicht getapete zakken of folie. Inwoners die asbesthoudend materiaal willen wegbrengen naar het afvalbrengstation kunnen deze transparante asbestzakken in de maat 80 x 120 centimeter en/of asbestverpakkingsfolie met een breedte van 290 centimeter krijgen op het afvalbrengstation. De zakken en de folie zijn beiden voorzien van een A-logo, vignet en een waarschuwingstekst en daardoor herkenbaar als asbestverpakkingsmateriaal.

Asbest niet op afvalbrengstation verpakken

Het asbest kan niet op het afvalbrengstation worden verpakt. Dat moet op de locatie van de (bouw)werkzaamheden gebeuren. Kijk hier voor meer informatie over het aanleveren van asbest.

Niet al het asbesthoudend materiaal mag door een particulier verwijderd worden. Voor het verwijderen van asbest moet dan een gecertificeerd bedrijf worden ingeschakeld. Op de website van de gemeente staat wanneer particulieren het asbest wel of niet zelf mogen verwijderen.

Lees meer in ons nieuwsdossier Sanering asbestdaken.