Laatste kans glasvezel voor bedrijventerreinen bij de dorpen en De Munt

Emmeloord - Bedrijventerreinen bij de dorpen in de Noordoostpolder en bedrijventerrein De Munt in Emmeloord kunnen alsnog aansluiten bij de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Tenminste 130 bedrijven moeten meedoen

FiberFlevo heeft hiervoor samen met ondernemersverenigingen BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder) en OVG (Ondernemersvereniging Groendorpen) een voorstel opgesteld. Dit is succesvol als tenminste 130 bedrijven meedoen. De realisatie van dit voorstel is mede mogelijk, omdat de gemeente voor de nog uit te geven kavels op de bedrijventerreinen alvast glasvezelcapaciteit inkoopt.

Wethouder Hans Wijnants: 'Dit voorstel is voor bedrijven nog de enige kans om mee te doen. Als gemeente willen we iedereen in Noordoostpolder toegang bieden tot snel internet'.

Aantrekkelijk aanbod

Met het aansluiten van de nog uit te geven kavels kunnen ook toekomstige bedrijven worden aangesloten op snel internet. Dat is voor potentiële ondernemers een aantrekkelijk aanbod. 

Aanleg in buitengebied gestart

De aanleg van glasvezel in het buitengebied is inmiddels gestart. Bedrijven die alsnog mee gaan doen, worden tegelijkertijd aangesloten. Hierdoor is een gezamenlijke actie nu nog mogelijk.

De verwachting is dat begin 2018 de laatste aansluiting in het buitengebied is gerealiseerd. In het voorstel doet bedrijventerrein ‘Nagelerweg’ niet mee, omdat deze al ontsloten is.

Bedrijven die mee willen doen, kunnen contact opnemen met FiberFlevo via info@fiberflevo.nl of zich rechtstreeks aanmelden via www.fiberflevo.nl. Dat kan tot uiterlijk 16 maart.