Het Lapp moet weg uit Waagpassage

Lelystad - Het Lapp is naarstig op zoek naar een andere plek. De culturele broedplaats moet per 20 maart weg uit het pand aan de Waagpassage in Lelystad, omdat het is verkocht aan een andere vastgoedbeheerder.

Het Lapp huurt het pand aan de Waagpassage sinds drie jaar. Daarvoor stond het zes jaar leeg. 'Wij maakten een stadsmoestuin en deden veel leuke acties voor onze stad en zijn bewoners', vertelt Norma Karmelk. 'Aanvankelijk kregen we te horen dat het pand gesloopt zou gaan worden en dat wij er pas uit hoefden als dat het geval was. Wanneer dit ging gebeuren, was nog niet bekend, maar wel binnen vijf jaar. Wij huurden het pand en beheerden het, knapten het op tot een leuke ontmoetingsplek en atelier in afwachting van een ander permanent pand'.

(De tekst gaat verder na de foto)

 

Maandag kregen de initiatiefnemers van Het Lapp echter te horen dat zij per 20 maart uit het pand moeten omdat het verkocht is aan een andere vastgoedbeheerder. Karmelk: 'Het pand moet helemaal leeg worden achtergelaten. Dit betekent het einde van onze stadsmoestuin en ontmoetingsplek op de Waagpassage. We zijn dus op zoek naar een ander pand voor ons burgerinitiatief, zodat we onze activiteiten kunnen voortzetten'.

'De ruimte moet geschikt zijn voor gemiddeld 50 mensen zodat we weer een huiskamer en atelier kunnen maken voor onze evenementen en workshops. En het mag niet teveel kosten. De huur brengen we namelijk samen op (met acht man)'.

Mensen die Het Lapp willen helpen, kunnen contact opnemen met info@hetlapp.nl of bellen naar Norma Karmelk: 06-53385145.

Lees meer in het nieuwsdossier Stadshart Lelystad.