Stationsplein
Door Kees Bakker

Verenigen

Dronten - De besluitvorming over het 'paraplubestemmingsplan' staat donderdag op de agenda van de gemeenteraad in Dronten. Bij de behandeling in de commissie klonken kritische geluiden vooral vanuit de oppositie.

PvdA en GroenLinks keken daarbij ook naar het verleden, waarbij de gemeente in hun ogen fouten heeft gemaakt waar bewoners nu de dupe van zijn. GroenLinks heeft vorig jaar voor de zomer een aantal vergaande voorstellen aangekondigd, die donderdag dan eindelijk kunnen worden ingebracht.

Stilte

Vanuit de kant van de verhuurders is het relatief stil. Er is één bezwaar tegen het bestemmingsplan binnengekomen, waarin de vrees wordt benoemd dat mensen die één of twee kamers verhuren aan studenten om wat bij te verdienen of mensen die en familielid in huis nemen de dupe worden van de nieuwe regels.

Verhuurders zouden er goed aan doen de handen ineen te slaan en met gedragsregels te komen, waar men de huurders van arbeidsmigranten- en studentenwoningen ook strak aan zal houden. Want nu lijden de goede verhuurders ook onder de slechte, en met zulke gedragsregels kunnen de goede verhuurders zich onderscheiden. En kan het eindelijk rustig worden in Dronten.

Lees meer in het dossier Studentenhuisvesting Dronten.