Druk bezette Buitenraad bezoekt Lelycentre

Lelystad - De Buitenraad bracht dinsdagavond een bezoek aan het oudste winkelcentrum van Lelystad: 't Lelycentre. De gemeenteraadsleden, die in groten getale aanwezig waren, wilden weten wat er leeft onder de ondernemers.

De raadsleden waren benieuwd naar de wensen, belangen en de kijk op de toekomst van de ondernemers in 't Lelycentre. Een aantal daarvan kreeg het door de grote brand in de Marskramer op 1 januari flink te verduren. De Marskramer heeft zelfs besloten het filiaal niet meer te openen.

Leegstaande kantoren

Het besluit om als Buitenraad 't Lelycentre te bezoeken werd genomen na de brand, maar dat was niet de enige aanleiding. Er werd ook buiten het winkelgebied gekeken bij enkele leegstaande kantoren waar ontwikkelaars plannen mee hebben. Zo werd onder andere in de Eurotower gesproken over de plannen om 90 woonappartementen in het kantoorpand te maken.

Gebiedsvisie in de maak

De gemeente is bezig met een gebiedvisie voor 't Lelycentre en voor de raadsleden is het belangrijk om zich daarin te verdiepen.

Wat te doen aan de leegstand? Welke verbeteringen zijn er nodig? Wat moet behouden blijven en wat moet veranderen? Wat zijn de plannen met de kantoorpanden in de directe omgeving? Een greep uit de vragen die aan bod kwamen.

Lees ook: Overlevers, dat zijn de ondernemers van 't Lelycentre!