'Gat van Bant' wordt na acht jaar gevuld

Bant - Mercatus bouwt zes multifunctionele woningen aan De Zuidakker in Bant. De nieuwbouw betekent dat het 'Gat van Bant', zoals de locatie in de volksmond inmiddels heet, eindelijk wordt gevuld.

De nieuwbouw is de vervanging van de eengezinswoningen die in 2009 op deze plek gesloopt zijn. Naar aanleiding van het participatietraject, waarin met bewoners is gesproken over de toekomst van hun woning, is in 2015 besloten om zes multifunctionele woningen terug te bouwen.

Volgende fase

Het is de volgende fase van een nieuwbouwproject, waarvan de eerste woningen en appartementen al in 2010 werden gebouwd aan De Zuidakker en De Zuidwend. De bewoners van de eerste fase uitten in het najaar van 2011 hun onvrede over het uitblijven van de tweede fase van het project.

(De tekst gaat verder na de foto)

 

Levensloopgeschikte woningen

De woningen zijn levensloopgeschikt. Dat betekent dat de begane grond naast woonkamer, keuken en hal ook een badkamer en een slaapkamer heeft.

Op de verdieping worden twee extra slaapkamers en een toilet gemaakt. Hierdoor zijn deze woningen met name geschikt voor senioren en mensen met een fysieke beperking, die gelijkvloers willen wonen, maar ook voor gezinnen, kortom voor iedereen.

Woningen in juni opgeleverd

De woningcorporatie draagt de grond donderdag over aan Van Wijnen, waarna de terreininrichting en bouwwerkzaamheden volgen. Volgens de huidige planning worden de woningen in juni opgeleverd.

Binnenkort nodigt Mercatus de omwonenden uit om de nieuwbouw, door middel van tekeningen en een artist impression, te bekijken. Ook wordt een toelichting gegeven op de bereikbaarheid van de woningen aan De Zuidakker.