Ketelsluis gaat vier weken dicht voor scheepvaart

Dronten - Wegens werkzaamheden is de Ketelsluis in Ketelhaven vanaf maandag 20 februari drie weken gestremd voor alle scheepvaart. Maandag 20 februari en woensdag 1 maart is de weg over de brug afgesloten voor al het verkeer.

Fietsers worden met verkeersregelaars langs het werk begeleid. Uiterlijk gaat de sluis weer open voor het scheepvaartverkeer in het weekend van 11 en 12 maart.

Uiterlijk gaat de sluis weer open voor het scheepvaartverkeer in het weekend van 11 en 12 maart.

Scharnierpunen sluisdeuren worden vervangen

De scharnierpunten (in vaktaal taatsen) van de sluisdeuren van het benedenhoofd (aan de polderkant) van de Ketelsluis worden vervangen. Tijdens werkzaamheden aan de sluis afgelopen september is van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze scharnierpunten goed te bekijken. Uit de inspectie bleek dat deze aan vervanging toe waren. Het was op dat moment niet mogelijk om de scharnierpunten onder water eruit te halen en te vervangen. Omdat een stremming van de vaarweg nodig is, heeft de provincie besloten om de werkzaamheden in februari om de hinder voor scheepvaart te beperken.

Verkeershinder

Voor de hijswerkzaamheden wordt de weg afgesloten voor autoverkeer op maandag 20 februari en woensdag 1 maart (met een reservedag op donderdag 2 maart). Voor autoverkeer geldt een omleiding: Colijnweg, Hanzeweg, Ketelweg en vice versa (zie kaartje hieronder). Fietsers kunnen er wel langs en worden begeleid door verkeersregelaars.

De provincie houdt belangstellenden op de hoogte van de voortgang van het project via twitter @Flevovaarwegen en @Flevowegen.