Bloemencorso Klooster stijgt in lijst evenementen top 50

Sint Jansklooster - Bloemencorso van Sint Jansklooster is volgens onderzoeksbureau Respons het grootste evenement van Overijssel. Dit blijkt uit de jaarlijkse lijst van onderzoeksbureau Respons naar evenementen waarbij entree wordt geheven.

Het bureau neemt de bezoekersaantallen, mediabereik en publiciteit onder de loep. Landelijk gezien staat het corso op plek 32, dat is 6 plaatsen hoger dan vorig jaar.

Hoog scorend

Bloemencorso Sint Jansklooster staat al jarenlang als een van de weinige regionale evenementen op de lijst. Andere hoog scorende evenementen uit Overijssel zijn dit jaar het IJsbeeldenfestival en de Hellendoorn Rally.  

De Top 5 van de monitor wordt gevormd door het Amsterdam Dance Event, Film Festival Rotterdam, IDFA, Pinkpop en Huishoudbeurs. De TOP100 Evenementen Monitor van Respons verschijnt dit jaar voor de 22e keer en is inmiddels een begrip geworden bij onder andere evenementenorganisatoren, accommodaties en gemeenten. Sinds 2013 bestaat de Top100 uit twee lijsten: de Top50 vrij toegankelijke en de Top50 entreeheffende evenementen.