Ondernemers Lelycentre zijn geraakt door 'hartverwarmende reacties'

Lelystad - Kaarten, bloemen, chocolade en zelfs wijn kreeg lunchroom Harrels in 't Leycentre in Lelystad van gasten. 'Iedereen is echt betrokken. De reacties zijn hartverwarmend', zegt eigenaar Harry Schutte.

De ondernemers zijn geraakt door de vele lieve reacties die ze krijgen. In het bijzonder noemen ze burgemeester Ina Adema.

'We zijn dankbaar voor haar betrokkenheid', zegt Schutte, tevens voorzitter van de ondernemersvereniging 't Lelycentre. De lunchroom opende vorige week haar deuren. Marskramer is afgezet met hekken en zeil. 'Dat is al een stuk beter dan het grote, donker gat waar we eerst in keken'.

Banketbakkerij Prins kon na twee weken vrijdagochtend de deuren weer openen. De zaak kampte met veel rook- en roetschade. Claudia Prins: 'Klanten gingen gelukkig naar onze vestiging in de Kempenaar. Er was zelfs een vrouw die haar vaste bestelling van een halfje brood met de bus daar kwam ophalen. Hartverwarmend'.

Lingeriezaak Ell-Vé kon een paar dagen na de brand weer open. De zaak had waterschade in de etalage en er hing een brandgeur. 'Vergeleken met de anderen zijn wij degene die het minst mogen klagen', zegt Annette Gerritsen.

Het is onbekend wanneer christelijke boekwinkel De Fakkel en de Hypogroep weer open zijn.

Bij Marskramer zijn de herstelwerkzaamheden inmiddels in volle gang. 'Het is nog niet bekend wanneer de winkel weer opengaat', laat een woordvoerder van Blokker Holding weten. 'De werkzaamheden nemen nog weken in beslag'.