Korfbal in Marknesse staat op laag pitje

Marknesse - Korfballen in Marknesse staat op een heel laag pitje. Sinds dit seizoen is er aan de samenwerking met KV Emmeloord een einde gekomen en zijn spelers van Marknesse overgestapt naar Emmeloord.

In de polder staan geen teams meer geregistreerd bij het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV). Toch wordt er nog wel een balletje geworpen in Marknesse.

Trainingen en wedstrijden

'Op dit moment zijn er alleen nog trainingen en wat wedstrijden,' zegt Dick ten Napel. 'Maar dit zijn teams van KV Emmeloord. De spelers komen veelal zowel uit Marknesse als uit Emmeloord. Het betreft grotendeels trainingen en wedstrijden in de zaal. In verband met beschikbare zaalruimte worden deze niet alleen gespeeld in Emmeloord, maar ook in Marknesse. Daarnaast is er nog een jeugdteam dat bestaat uit leden uit Marknesse. Zij trainen op het buitenveld in Marknesse en spelen ook wedstrijden. De afgelopen jaren was het ledenaantal zo sterk teruggelopen, dat is besloten om niet door te gaan met de vereniging. Spelers die wilden zijn overgegaan naar KV Emmeloord, waarmee de naam Marknesse is verdwenen uit de competitie.'

De afdeling korfbal was onderdeel van omnivereniging SV Marknesse. Het opheffen van een afdeling binnen een omnivereniging is minder formeel dan het opheffen van een zelfstandige vereniging. Het is daardoor lastig om aan te geven of Marknesse formeel nog bestaat, vindt Ten Napel.

Tot wederzijds genoegen

'De samenwerking is overigens altijd tot wederzijds genoegen geweest, dus er lag wat dat betreft geen reden of oorzaak', benadrukt Mark Roeling van KV Emmeloord. Coach Martijn van Eijk van Emmeloord heeft vorig seizoen nog het combinatieteam Emmeloord/Marknesse onder zijn hoede gehad. 'We zijn dit seizoen alleen verder gegaan en dat was puur om gebrek aan leden bij SVM. Met deze ploeg gaan we voor handhaving in de 2e klasse.'