Kijk online mee met de aanleg van Flevokust

Lelystad - De voortgang van Flevokust is vanaf nu online te volgen op de website van de provincie Flevoland. Via een webcam kan er een meegekeken worden op het bouwproject, waarvan de contouren inmiddels duidelijk zichtbaar zijn.

De aanleg van de haven van Flevokust is in oktober gestart, onder leiding van aannemmersbedrijf Gebr. van der Lee. Eind 2017 moet het project operationeel zijn. Tot die tijd wordt een tijdelijke terminal bij de Maxima-centrale gebruikt voor de op- en overslag van containers uit de regio Flevoland.

De provincie en de gemeente Lelystad ontwikkelen samen Flevokust. De provincie ontwikkelt de buitendijkse overslaghaven en de gemeente realiseert een binnendijks ‘nat’ industrieterrein. De haven komt te liggen ten noorden van Lelystad aan het diepe vaarwater van het IJsselmeer.

Klik hier voor meer informatie over het project en de webcam. Ook biedt de provincie een 3D-applicatie, waarmee vanuit verschillende locaties rond Flevokust bekeken kan worden wat de provincie en de gemeente allemaal gaan realiseren.

Lees meer in ons nieuwsdossier 'Flevokust'.