De Zevensprong zoekt oud-leerlingen voor 40-jarig jubileumfeest

Emmeloord - Openbare basisschool De Zevensprong in Emmeloord is op zoek naar oud-leerlingen voor een reünie op zaterdag 20 mei, ter gelegenheid van haar veertigjarig bestaan.

Groot feest

De Jenaplanschool viert dat onder meer met een groot feest voor oud-medewerkers en -leerlingen in het Van der Valk Hotel. ‘We willen zoveel mogelijk leerlingen terugzien daar’, vertelt Henk Orsel van de organisatie.

Herinneringen ophalen

Meerdere commissies binnen de school zijn al een poosje druk bezig om die verjaardag volgend jaar groots te vieren. Ook de leerlingen van nu worden daarbij betrokken. ‘Maar we willen daarnaast stil staan bij de vijf directeuren die we in al die jaren hebben gehad. En de verhuizing van de Diezestraat naar het Ellertsveld’, legt docente Annemarie Le Fèvre uit.

‘En bij alle verhalen en herinneringen van iedereen die ooit betrokken is geweest bij onze school. Zo zijn er bijvoorbeeld de kleuterboekjes van juf Greta en juf Meta, waarin ze al die jaren bijzondere anekdotes en uitspraken van kindjes verzamelden. We verzamelen ook foto’s en video’s van de afgelopen veertig jaar'.

(De tekst gaat verder na de foto)

 

Klapstuk van het jubileum

De reünie en het feest in mei zijn het klapstuk van het jubileum. Docent Mark Weda: ‘Maar daarvoor zijn we nog wel op zoek naar onze oud-leerlingen en oud-medewerkers. Via Facebook, waar we een event hebben aangemaakt, hebben we al veel mensen weten te vinden'.

Meer mensen bereiken

'Voor een nog groter bereik zou het mooi zijn als er een soort kettingreactie komt, waarbij mensen hun vroegere klasgenoten of collega’s inseinen over de reünie', verzekert oud-leerlinge en mede-organisator Maaike Wolf. ‘Op die manier bereiken we hopelijk zoveel mogelijk mensen die samen met ons herinneringen willen ophalen aan al die jaren Zevensprong'.

Meer weten of aanmelden? Dat kan via www.reuniezevensprong.nl, waar ook het laatste nieuws wordt gepubliceerd. Aanmelden kan ook via het Facebookevent Reünie 40 jaar De Zevensprong